Afkomstig uit het juiste milieu?

Afkomstig uit het juiste milieu? [202]
Printvriendelijke versie

Je zoekt een manager voor een internationale dienst in volle expansie. Tijdens het sollicitatiegesprek vraagt de rekruteerder naar het beroep van de ouders. Omdat de kandidaat antwoordt dat zijn ouders arbeiders zijn, meent de rekruteerder dat deze persoon niet de geschikte kandidaat is.

Afkomstig uit het juiste milieu?

juridisch antwoord

Avis juridique: 

Ten gevolge de Collectieve Arbeidsovereenkomst nr 38 kun je geen vragen stellen aan een sollicitant, die betrekking hebben op diens privéleven. Het beroep van de ouders is wel degelijk een dergelijk persoonlijk gegeven.
Wanneer je beslist om een kandidaat/kandidate niet aan te werven op basis van deze gegevens, discrimineer je op basis van de sociale afkomst van de kandidaat.
 

advies aan de manager

Conseil du manager: 

Het is belangrijk om je rekruteringsdienst te informeren en te vormen met betrekking tot het juridisch kader ter bescherming van het privéleven en de strijd tegen discriminatie.

Tijdens het selectiegesprek, richt je je op de vaardigheden, de uit te voeren taken en de arbeidswaarden voor deze specifieke functie. 

Je kunt de rekrutering trouwens organiseren met competentietesten. Dit vermijdt dat persoonlijke denkbeelden en stereotypen van de rekruteerder een rol gaan spelen bij de aanwerving.

Login of registreer om te kunnen reageren

Voeg je eigen goede praktijken toe De beheerder plaatst het bericht online indien het de gebruiksregels van het forum niet schendt.