Brandverzekering verhoogt

Brandverzekering verhoogt [110]
Printvriendelijke versie

Ten gevolge van een ongeval verplaatst een medewerkster van jouw onderneming zich sedert enige tijd in een rolstoel. Ondanks het feit dat zij haar werk correct doet, realiseer je je dat de premie van de brandpolis van de onderneming is gestegen omdat er een gehandicapte persoon aanwezig is in het gebouw. Je besluit haar te verhuizen naar een lokaal op het gelijkvloers. Het nadeel is dat zij zich dan ver van haar team bevindt.

Brandverzekering verhoogt

juridisch antwoord

Avis juridique: 

Door de werkneemster te verhuizen, maak je een direct onderscheid op grond van de handicap. Dergelijk onderscheid kan slechts gerechtvaardigd worden aan de hand van het principe van wezenlijke en bepalende beroepsvereiste. In dit geval kan ze haar functie uitoefenen met haar handicap. Het feit dat de brandverzekering duurder is geworden, kan niet ingeroepen worden om dit onderscheid te rechtvaardigen. Bijgevolg zou de verhuis in strijd zijn met de Antidiscriminatiewet.

Voor meer informatie:
http://www.diversiteit.be/arbeidsrechtbank-gent-20-september-2010
 

advies aan de manager

Conseil du manager: 

Het zou interessant zijn om de verzekeringsmaatschappij aan te spreken over de inhoud van de polis en over het risico op het vlak van discriminatie dat deze inhoudt. Wanneer de premietoeslag te groot is, dit wil zeggen, niet in verhouding tot het reële risico, dan kan deze immers worden beschouwd als discriminerend.

Login of registreer om te kunnen reageren

Voeg je eigen goede praktijken toe De beheerder plaatst het bericht online indien het de gebruiksregels van het forum niet schendt.