Engelse native speaker gezocht

Engelse native speaker gezocht [144]
Printvriendelijke versie

Je staat aan het hoofd van een internationaal advocatenkantoor en je zoekt een administratieve medewerker/-werkster voor je vestiging in Brussel. Je eist dat de kandidaten "native speaker" (Engels) zijn.

Engelse native speaker gezocht

juridisch antwoord

Avis juridique: 

Door te eisen dat de kandidaten van Engelstalige afkomst zijn, maak je een indirect onderscheid op basis van de afstamming. Het criterium lijkt neutraal en lijkt op iedereen op dezelfde manier van toepassing te zijn, maar in werkelijkheid kunnen alleen personen van Engelse afkomst voor deze functie solliciteren.

Een dergelijke verschillende behandeling kan moeilijk worden gerechtvaardigd aangezien de vereiste om de functie uit te oefenen de kennis van de Engelse taal is: een persoon kan zich, ongeacht zijn herkomst, perfect in het Engels uitdrukken en perfect Engels begrijpen.

Wezenlijke en bepalende beroepsvereiste

advies aan de manager

Conseil du manager: 

Het is aangewezen dat je je concentreert op de competenties die nodig zijn om deze functie uit te oefenen. Er zijn meer potentiële kandidaten wanneer je ook niet-"native speakers" toelaat, die de taal perfect beheersen. Formuleer de vereiste competentie daarom als volgt: perfecte kennis van de Engelse taal. Je kunt deze competentie ook meten door een test te organiseren of door een attest te vragen. 

Login of registreer om te kunnen reageren

Voeg je eigen goede praktijken toe De beheerder plaatst het bericht online indien het de gebruiksregels van het forum niet schendt.