Je moet de fakkel kunnen doorgeven

Je moet de fakkel kunnen doorgeven [10]
Printvriendelijke versie

Een werknemer die al meer dan 30 jaar deel uitmaakt van de dienst, moet een belangrijk en vrij dringend rapport opstellen. Hij heeft de deadline al twee keer verschoven onder het voorwendsel dat het moeilijk is om de noodzakelijke informatie bij elkaar te krijgen. Tijdens de teamvergadering waar het probleem wordt besproken, stelt een jonge beloftevolle werknemer die net begonnen is het volgende: "Wat wil je… er komt een moment waarop je de fakkel moet kunnen doorgeven!" Hoe reageer je hierop?

Je moet de fakkel kunnen doorgeven

juridisch antwoord

Avis juridique: 

Pesterijen op grond van de leeftijd van een werknemer worden gelijkgesteld aan discriminatie. Concreet gaat het over gedragingen, die tot doel hebben dat de waardigheid van de betrokken werknemer wordt aangetast en dat een bedreigende, vijandige, beledigende, vernederende of kwetsende omgeving wordt gecreëerd. Dit geldt ook voor het aantasten van de persoonlijkheid, de fysieke of psychische integriteit van de werknemer of zijn functioneren op het werk, waardoor zijn betrekking in gevaar wordt gebracht.

De werkgever dient aangepaste preventiemaatregelen en maatregelen te nemen om een einde te maken aan pesterijen. Zo niet, dan kan hij aansprakelijk gesteld worden.

Wet voor welzijn op het werk en tegen pesterijen

advies aan de manager

Conseil du manager: 

Als manager moet je zorgen voor een positieve sfeer in je team zodat iedereen zich goed voelt in zijn functie. Een gepaste reactie zou hier kunnen zijn dat je duidelijk maakt dat respectloze opmerkingen niet kunnen. Daarmee geef je een duidelijk signaal aan de volledige groep. Je moet waken over de samenhang van het team. Het is meteen ook een manier om gedrag te vermijden dat zou kunnen worden gekwalificeerd als pesten wanneer de plagerijen zich herhaaldelijk zouden voordoen. In dit geval kun je de jonge medewerker hierover aanspreken en hem/haar informeren. Het is aan jou, als manager, om de prestaties te beoordelen van de medewerker die de deadlines niet respecteert.

Login of registreer om te kunnen reageren

Voeg je eigen goede praktijken toe De beheerder plaatst het bericht online indien het de gebruiksregels van het forum niet schendt.