Niet in hetzelfde bed!

Niet in hetzelfde bed! [210]
Printvriendelijke versie

Je team neemt deel aan een seminarie met overnachting en je stuurt documentatie naar de leden van je team. Wegens het beperkte aantal kamers moeten de collega's per twee slapen in een kamer. De kamerindeling gebeurt willekeurig in de groep van de mannen en in die van de vrouwen. Achteraf krijg je van een werkneemster een e-mail die zich zorgen maakt bij het idee dat ze samen met een lesbische collega in dezelfde kamer moet slapen. Ze wil er zeker van zijn dat het in elk geval gaat om aparte bedden.

Niet in hetzelfde bed!

juridisch antwoord

Avis juridique: 

De werkgever/-geefster is verantwoordelijk voor het welzijn van zijn/haar personeel bij het dagelijkse werk, maar ook tijdens seminaries met overnachting. Dit welzijnsbeleid moet worden opgenomen in het gehele bedrijfsmanagement. Als je werknemers zich niet op hun gemak voelen met de door jou gekozen formule, bespreek het dan met je team en raadpleeg je preventieadviseur.

Wet voor welzijn op het werk en tegen pesterijen

advies aan de manager

Conseil du manager: 

Als je een succesvol seminarie met overnachting wenst, moet je je team ontvangen in gunstige omstandigheden.

Het is wenselijk erop toe te zien dat de intimiteit van je werknemers/-neemsters wordt gevrijwaard. Dit type van momenten dient om de banden tussen de werknemers/-neemsters te versterken, zodat het wenselijk is dat ze zich op hun gemak voelen.

Stereotypes ten aanzien van collega's, die men minder goed kent, kunnen voor ongemakkelijkheid zorgen bij het delen van een kamer. Dit geldt zowel voor de hetero- als homoseksuele medewerkers, wiens partner er zich misschien ook ongemakkelijk bij voelt.

Als er geen individuele kamers zijn, waarom de collega's niet zelf de kamers laten indelen en de duo's te vormen op basis van hun affiniteit?

Login of registreer om te kunnen reageren

Voeg je eigen goede praktijken toe De beheerder plaatst het bericht online indien het de gebruiksregels van het forum niet schendt.