Opdracht geven aan interimkantoor om te discrimineren

Opdracht geven aan interimkantoor om te discrimineren [138]
Printvriendelijke versie

Bij een rekruteringsprocedure vraag je aan een interimkantoor om je een kandidaat te presenteren, die "echt van bij ons" is. Het interimkantoor heeft je al drie kandidaten van buitenlandse herkomst voorgesteld en dringt er op aan om deze kandidaten te presenteren. Je bent echter niet tevreden.

Opdracht geven aan interimkantoor om te discrimineren

juridisch antwoord

Avis juridique: 

Je geeft het uitzendkantoor opdracht om geen kandidaten met een buitenlandse afstamming te selecteren. Een direct onderscheid op grond van nationale of etnische afstamming is enkel gerechtvaardigd als deze afstamming een 'wezenlijke en bepalende beroepsvereiste' is. Er is in deze situatie geen verantwoording op basis waarvan men kan aannemen dat de afstamming effectief doorslaggevend is om de uitzendarbeid te kunnen verrichten. Als het uitzendkantoor deze instructie opvolgt, zijn zij aansprakelijk als feitelijke uitvoerder van de directe discriminatie. Je kan mee aansprakelijk gesteld worden als opdrachtgever.

De verboden gedragingen

advies aan de manager

Conseil du manager: 

Het zou interessant kunnen zijn om jezelf de volgende vragen te stellen: waarom ben je bang om iemand van buitenlandse herkomst aan te werven? Ben je bang dat hij zich niet in het team zal kunnen integreren? Denk je dat deze medewerker voor specifieke problemen zou kunnen zorgen? Zou hij minder productief zijn? Zouden je klanten hem niet aanvaarden?
Vermijd veralgemening en kijk naar de voordelen die diversiteit voor je onderneming kan inhouden.
- Door een bredere rekrutering en een focus op de competenties, heb je meer kans om de ideale kandidaat/kandidate te selecteren.
- Je maakt je bedrijf aantrekkelijker door een imagoverbetering: kandidaten hebben meer interesse in een onderneming die diversiteit uitdraagt.
- Werknemers zijn gemotiveerder en productiever, als ze zich erkend voelen.
- Je verhoogt de efficiëntie van je onderneming, omdat je de samenleving - en het klantenbestand dat je bedient - beter weerspiegelt.

Voor het opzetten van een diversiteitsbeleid raadpleeg je:
- voor privéondernemingen in het Vlaams Gewest: http://www.werk.be/online-diensten/loopbaan-en-diversiteitsplannen

- voor privéondernemingen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: http://www.diversiteit.irisnet.be/-Klaar-voor-ondernemende-.html
- voor privéondernemingen in het Waals Gewest, het consortium Diversiteit Wallonië: http://diversitegrh.canalblog.com/
- voor federale publieke diensten: http://www.fedweb.belgium.be/nl/over_de_organisatie/over_de_federale_overheid/missie_visie_waarden/gelijke_kansen_en_diversiteit/#.U0JkIGVV3cs

 

Login of registreer om te kunnen reageren

Voeg je eigen goede praktijken toe De beheerder plaatst het bericht online indien het de gebruiksregels van het forum niet schendt.