Ga naar hoofdinhoud

E-book met tools voor een meer inclusieve werkvloer

Inclusieve bedrijven zijn innovatiever en hebben een nauwere connectie met hun klanten. Maar hoe begin je er aan? De Gids naar meer inclusie op eDiv geeft je een goed zicht op de stappen die cruciaal zijn om te komen tot een gedragen en coherent inclusief diversiteitsbeleid. In dit e-book vind je heel wat praktische ondersteunende tools om dit beleid op de werkvloer uit te rollen.

Soort tool 

Het e-book bestaat uit 17 pagina's. Het klasseert 25 praktische tools (checklists, spellen, literatuurvoorstellen, enquête-ideeën,...) volgens de volgende vier onderwerpen:

  1. onbewuste vooroordelen of 'unconsious bias'
  2. inclusieve werkcultuur
  3. inclusief leiderschap
  4. omgaan met microagressies

De meeste tools uit het e-book zijn gratis beschikbaar, voor sommige tools echter zal je gevraagd worden om contact op te nemen met Febelfin. 

Doelgroep 

Het e-book werd uitgewerkt voor de financiële sector, maar kan zeker ook inspirerend zijn voor andere sectoren. Het is interessant voor iedereen die mee werkt aan een meer inclusieve wervkloer: HR, leidinggevenden en (diversiteits)managers, communicatiespecialisten,...

Organisatie of auteurs 

Dit e-book werd opgesteld door Febelfin.

Gratis? 

Ja! Je kan het e-book online raadplegen op de website Inclusion on Finance.

Meer weten?

Ontdekt in de 'Gids naar meer inclusie' op eDiv de vijf cruciale bouwstenen om als onderneming de toenemende diversiteit binnen de onderneming succesvol en op inclusieve wijze te managen. Ze vormen het fundament voor een doordacht beleid dat je ondersteunt in de meer operationele beslissingen die je neemt.

© Unia • Interfederaal Gelijkekansencentrum • www.ediv.be