Ga naar hoofdinhoud

Gespecialiseerde vereningen

Deze verenigingen kunnen van hulp zijn bij vragen rond de tewerkstelling van een persoon met een specifieke handicap:

Aandachtsteken  Naast deze meer bekende handicaps en hun verenigingen zijn er nog talrijke onzichtbare handicaps, zoals werknemers bij wie het automatisatieproces aangetast is bijvoorbeeld na een hersenvliesontsteking. Dit zorgt ervoor dat ze er langer over doen om taken te leren en uit te voeren. Hier als werkgever aandachtig voor zijn, kan je helpen tijdig de nodige aanpassingen te treffen waardoor er geen onaanvaardbare kloof ontstaat tussen je medewerker en zijn takenpakket. Meer tips over het beheren van de competenties van je personeel, vind je hier terug.

Andere interessante websites: 

  • een lijst met adressen van de diensten en organisaties die door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap erkend, vergund, gemachtigd, gesubsidieerd of geregistreerd zijn; je kunt filteren op regio en ook op type organisatie
  • Wheelit.be – website die je helpt je vacature te verspreiden onder werkzoekenden met een handicap
  • Een overzicht van alle externe diensten voor preventie en bescherming op het werk. Zij bieden ondernemingen vaak opleiding en ondersteuning aan rond specifieke topics.
  • rijgeschiktheidscentrum CARA evalueert de functionele vaardigheden van een persoon om een voertuig te besturen en maakt een inschatting van eventuele aanpassingen aan het voertuig zodat de persoon zijn mobiliteit kan blijven behouden. Opgelet: deze dienstverlening is niet gratis.

Wil je meer weten over tewerkstelling van personen met een handicap?

  

 

Je bent hier:

wetgeving, regels en subsidies  Wetgeving en regelgeving

ondersteuningsmaatregelen  Subsidies en ondersteuning